Historie

Conrad Stanen is een organisatie met historie, met de poten stevig in de Nederlandse klei. Dit prachtige innovatieve bedrijf, dat gespecialiseerd is in het design en de ontwikkeling van verticale grondboorinstallaties, bestaat inmiddels ruim 100 jaar.

Conrad maakte in het verleden deel uit van het grote Stork concern dat met haar kranen internationaal opereerde en bekend stond als zeer vooruitstrevend. Na een afsplitsing met de bedrijfstak grondboormachines werd het eerst onder de naam Kuiken N.V. in Emmeloord voortgezet om uiteindelijk in 1990 zelfstandig verder te gaan onder de leiding van Aad Schilperoord, die nog altijd dicht bij de organisatie betrokken is. Sinds 2009 is Bram Muurlink directeur en eigenaar. Met zijn jarenlange ervaring binnen de organisatie en zijn liefde voor techniek en innovatie heeft hij Conrad door kunnen ontwikkelen tot de internationale organisatie die er vandaag staat.

Lokaal en internationaal verenigd

Om in te kunnen spelen op de grotere vraag naar boorinstallaties was Conrad genoodzaakt de manier van toeleveren en assembleren totaal te veranderen. Voorheen werden alle constructiedelen vanuit de Oostbloklanden aangeleverd en op vele details aangepast en gemonteerd. Vervolgens werd de machine gedemonteerd en geconserveerd zodat de eindmontage plaats kon vinden. Een tijdrovend en inefficiƫnt proces. Conrad koos ervoor om vanuit de 3D tekening zelf de verschillende onderdelen te vervaardigen of in te kopent bij lokale constructiebedrijven. De benodigde conservering vond nu ook plaats bij een lokaal bedrijf, zodat de constructiedelen direct bij Conrad Stanen in de eindmontage konden. Het leverde Conrad geen windeieren op.

De productiecapaciteit is in de afgelopen 20 jaar enorm gegroeid. In 2020, na oplevering van de meest recente uitbreiding van ons pand, beschikken we over faciliteiten van totaal 2.700 m2. In 2003 kon Conrad nog maar twee nieuwe grondboormachines aan. Inmiddels ontwerpt en bouwt Conrad minstens twintig installaties per jaar. Steevast uitgerust met de modernste technieken op het gebied van veiligheid, gebruikersgemak en efficiƫntie.

“Conrad is een nuchter bedrijf. We staan met beide benen op de grond en de poten in de klei. We weten wat noodzakelijk is om internationaal topproducten af te leveren en daar werken we dagelijks keihard voor. We kiezen voor de beste materialen, onderdelen en leveranciers. Middelen en partijen die ons helpen continu innovatief te zijn. Alleen dan lever je op de lange termijn optimale kwaliteit. Alleen dan houd je het meer dan 100 jaar vol.” - Bram Muurlink

Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld