SBM14 VOOR FAMILIEBEDRIJF LEENDERTSE BRONBEMALING

| Leendertse Bronbemaling uit Sassenheim maakte de keuze voor de Conrad spoelboormast SMB14. Met een mastlengte van 16,3 meter een indrukwekkende machine met een effectieve slag van 14 meter.

Leendertse Bronbemaling BV is met recht een familiebedrijf. De organisatie is al diverse keren van vader op zoon gegaan. Leendertse werd opgericht in 1962 aan de Duinwetering in Noordwijk door grootvader Willem Pieter Leendertse. Zoon Jaap deed het bedrijf in 2012 over aan zijn zoon Dave, de huidige eigenaar. Na een aantal jaren in Noordwijkerhout is Leendertse sinds 1988 gevestigd aan de Wasbeekerlaan 51 in het Zuidhollandse Sassenheim, tussen Haarlem en Den Haag. Met meer dan 200 pompen, een uitgebreid wagen- en kranenpark en nu ook een SBM14 van Conrad is Leendertse een belangrijke speler in de markt van bronbemalingen.

Een boormast waar je u tegen zegt
De Conrad spoelboormast SBM is in eerste instantie ontwikkeld voor het in één toer kunnen plaatsen van lange filters bij bronbemalingsprojecten. Nu, tientallen jaren later, is de Conrad SBM-serie voor veel meer mogelijkheden inzetbaar. Iedere mast is maatwerk en er zijn dan ook de nodige uitvoeringen geweest in de afgelopen decennia op graafmachines van verschillende maten en merken.

Technische specificaties
De installatie van Leendertse is opgebouwd op een bestaande Volvo graafmachine EC 200 - firma L.A. van Roozendaal - met een Volvo dieselmotor volgens de laatste emissienormen.. Technisch, mechanisch, elektrisch en hydraulisch is de graafmachine compleet aangepast. De volledige mastconstructie heeft een lengte van 16,3 meter, bestaande uit een gesloten kokerprofiel, voorzien van geleide banen en bevestigingsmogelijkheden voor de diverse te monteren onderdelen. Het hoofdscharnier is zodanig ontworpen dat de mast 90 graden t.o.v. op de graafmachine staat. De SBM14 heeft een effectieve slag van 14 meter, een trekkracht van 4.000 daN en een drukkracht afgesteld op ca. 1.000 daN.

De Conrad boorkop met een doorlaat van 100 mm wordt aangedreven door hydro-motors, heeft een boorkoppel van ca. 480 daNm en een toerental van ca. 60 omw/min. De bovenzijde van de boorkop is voorzien van een 4 inch bochtstuk t.b.v. aansluiten waterwerk. In de hartlijn van het boorgat is een afsluitbare deksel in het bochtstuk opgenomen zodat een filter van bovenaf ingevoerd kan worden. De boorkop met pull up / pull down systeem is voorzien van hydrauliek slangen en randapparatuur, doorgevoerd tot aan het hoofdscharnier, gereed om aangesloten te worden aan de graafmachine hydrauliek. De machine is beveiligd door middel van een veiligheidshek.


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld