​SBM 6.5 C voor Walter Clausen GmbH, voorzien van telescopische boorlansen

| Recent is een SBM 6.5 C spuitboormast geleverd aan Walter Clausen GmbH. Deze spuitboormast is rechtstreeks aan de hoofdarm van de Caterpillar 311D gemonteerd.

De maximale slag van deze boormast is 6,5 meter, echter door telescopische boorlansen toe te passen is het mogelijk om een boordiepte van 9 meter te bereiken (onder maaiveld).

Allereerst wordt met de ingeschoven lans de boring tot ca. 4,5 meter diep ingezet, vervolgens wordt het onderste deel van de lans geklemd in de afvangklem en wordt het binnenste deel van de lans losgekoppeld, uitgeschoven en weer vastgekoppeld. De totale lengte van de lans is nu 9,7 meter en dus kan de boring doorgezet worden tot 9 meter diepte. Bij de installatie zijn telescooplansen geleverd met een doorlaat van respectievelijk 80, 100 en 127 mm. De boorkronen zijn verwisselbaar.

Door gebruik te maken van telescooplansen kan met deze kortere boormast toch dezelfde boordiepte gehaald worden als met een mast met 9 meter slag mogelijk is. Voordeel is dat er nu een minder zware graafmachine nodig is dan in het geval van een 10 meter mast nodig is. De voordelen met transport van een lichtere en compactere combinatie spreken voor zich.


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld