SBM 10.0C spoelboormast voor Bronbemaling Schijf

| In december leverden we een nieuwe Conrad spoelboormast SBM 10.0 C aan Bronbemaling Schijf uit Nieuwegein die werd opgebouwd op een ca. 16 Ton zware graafmachine, waarmee in één toer 10 meter geboord kan worden.

De Conrad spoelboormast SBM is in oorsprong ontwikkeld voor het in één toer kunnen plaatsen van 10 meter lange filters bij bronbemalings projecten. Na ruim 20 jaar door ontwikkelen is deze spoelboormast voor een zeer ruim scala aan mogelijkheden inzetbaar geworden.

De spoelboormast SBM 10.0C van Schijf is zodanig uitgevoerd dat deze blijvend gemonteerd zit aan de aanpasbare hoofdarm van de graafmachine. De mast is vrij dicht bij de machine geplaatst om de stabiliteit te waarborgen tijdens rijden over vlak terrein met de mast loodrecht overeind.

De volledige mastconstructie van ca 11,6 meter, bestaant uit een gesloten koker profiel, voorzien van geleide banen en bevestigingsmogelijkheden voor de diverse te monteren onderdelen. Het hoofdscharnier is zodanig ontworpen dat de mast 90 graden geroteerd t.o.v. op de graafmachine staat, waardoor vanuit de cabine een goed overzicht op het boorgebeuren is. De mast kan bovendien over een meter hydraulisch vanuit de cabine in hoogte versteld worden.

De effectieve slag bedraagt 10 meter, de trek/drukkracht max. 2000 daN en de drukkracht dient afgesteld te worden op ca. 1000 daN.

De Conrad boorkop heeft een doorlaat van 100 mm, aangedreven door twee hydro-motoren. Het boorkoppel ca. 300 daNm bij 200 bar en het toerental is ca. 75 omw/min. bij 100L/min. De bovenzijde van de boorkop is voorzien van een 4 inch bochtstuk t.b.v. aansluiten van waterwerk. In hartlijn van het boorgat is een afsluitbare deksel in het bochtstuk opgenomen zodat een filter van bovenaf ingevoerd kan worden.

De hydraulisch bediende elevatie inrichting zorgt ervoor dat de boorkop vanuit de normale verticale stand over een hoek van ca. 65º naar de horizontale stand toe geheven kan worden. Deze voorziening is wenselijk om het in- en uitbouwen van boorpijpen of boorbeitels te vergemakkelijken.

De SBM 10.0C is een machine die klaar is voor de toekomst.

Over Schijf
Bronbemaling Schijf uit Nieuwegein is expert op het gebied van diverse bemalingen in de bouw en infra branche. Centraal bij ieder project staat totale ontzorging van de opdrachtgever. Schijf is een flexibele partner en begrijpt dat snelheid en kwaliteit van groot belang is bij ieder project. Ondanks dat bemaling vaak maar een kleine schakel is in het complete proces, behoort het tot de basisvoorwaarden voor een succesvol project. Een belangrijk onderdeel is het melden van het onttrekken en lozen van het bemalingswater bij het bevoegd gezag. Schijf focust op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid en kijkt samen met de klant naar de specifieke wensen voor elk project. Met als doel zo efficiënt en effectief mogelijk te ondersteunen in het bereiken van het gewenste projectresultaat. Het uitgangspunt is altijd om kosten, energieverbruik en gevoeligheid voor storing zo laag mogelijk te houden.

Bronbemaling Schijf wordt veelvuldig ingehuurd als vaste partner door bouw- en civiele bedrijven, vanwege de vertrouwde relatie en de specifieke kennis en ervaring. Uiteraard is Bronbemaling Schijf gecertificeerd op het gebied van ISO-9001, VCA** en BRL-2100.


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld