DE KRACHTIGE CONRAD PBM 200 VAN SIJBEN BRONBORINGEN

| Speciaal voor Sijben Bronboringen ontwikkelde Conrad de PBM 200 pulsboormachine op de Iveco Trakker 8x8. Deze "one of a kind" machine kan ieder terrein aan en boort tot wel 76 meter diep, dwars door iedere grindlaag heen.

EEN MACHINE WAAR JE U TEGEN ZEGT

De Conrad PBM 200 pulsboormachine in combinatie met de Iveco Trakker 8x8 is een opvallende verschijning. Met deze robuuste machine onderscheidt Sijben Bronboringen zich van de directe concurrentie. De installatie is uitgerust met 450 pk en een zeer zuinige 13-liter motor. De 10 meter lange boormast, gecombineerd met de CRT419 draaitafel, is vervaardigd om door zware grindlagen heen te boren tot wel 76 meter diep. De rotatietafel heeft een draaimoment van 5.000 kg en een hefmoment van 25 ton.

De Iveco Trakker van Sijben werd in samenwerking met Charles Feijts Bedrijfswagens aangepast om zo compact mogelijk op te kunnen bouwen. Zo werden o.a. de luchtfiltertanks, dieseltank, de accu's en luchtketels verplaatst. Naast bovengenoemde specificaties is de truck uitgerust met een eigen watervoorziening van 6000 liter, zodat het meer dan voldoende water aan boord heeft om te boren.Een speciale Palfinger laadkraan dient om de casings (boorbuizen) te manipuleren en een stationaire extra IVECO motor drijft het systeem aan. De vijf hydraulische pompen zorgen ervoor dat deze kan blijven draaien op 800 toeren. Kortom; de ideale machine voor pulsboringen. Kortom; de ultieme pulseboormachine en volledig in lijn met de huidige milieueisen.

OVER SIJBEN BRONBORINGEN

Sijben Bronboringen is sinds 1989 actief op het gebied van grondboringen volgens de traditionele pulsmethode. Pulsen is bij uitstek de manier om in grindrijke gebieden boringen te realiseren. Pulsboringen tot een diepte van 76 meter en met een maximale boorgatdiameter van 419 mm zijn de specialiteit van deze sympathieke partij uit Limburg. In 2013 leverde Conrad een nieuwe machine die de mogelijkheid bood om naast pulsboringen ook zuigboringen uit te voeren. Deze machine maakt tevens de combinatie van puls- en zuigboringen mogelijk. Dit om in de grindgebieden pulsboringen door de grindlaag te maken, die vervolgens d.m.v. zuigboring dieper geboord kunnen worden tot 100 meter zonder te wisselen van machine.De samenwerking met Conrad gaat dan ook al even terug.


PBM 200 video

Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld