Combi 300 afgeleverd aan Bouten Grondwatertechniek

| Afgelopen maand heeft Bouten Grondwatertechniek de nieuwe Combi 300 op rupsonderstel in ontvangst genomen. De nieuwe machine vervangt de Combi 300 op truck die sinds het jaar 2000 naar volle tevredenheid door Bouten in gebruik was.

De nieuwe installatie is voorzien van het spuit- zuig- en luchtliftboorsysteem. T.b.v. het luchtliftboren is een hydraulisch aangedreven compressor op het dek van de machine geplaatst. Voor verhoogde manoeuvreerbaarheid is de installatie voorzien van een draaikrans tussen rupsonderstel en opbouw. Het motorvermogen van 238 pk bij 2200 rpm zorgt ervoor dat er altijd voldoende vermogen voorhanden is om snel en efficiënt te kunnen boren.

Buiten de onderhand haast standaard uitrusting op Conrad boorinstallaties, zoals een boorbuis manipulator en radiografische besturing, zijn er ook een automatisch vetsmeersysteem en een uitgebreid besturingssysteem geïnstalleerd op de machine.

Het bovengenoemde uitgebreide besturingssysteem verdient nog extra toelichting. Conrad Stanen streeft er naar om haar producten continu verder te ontwikkelen en onderdeel daarvan is de toepassing van een nieuw besturingssysteem. In overleg met Bouten Grondwatertechniek is besloten om dit systeem voor het eerst toe te passen op de nieuwe Combi 300.

Feitelijk zijn met dit systeem alle input en output signalen van de boorinstallatie te controleren en beïnvloeden. Dit houdt in dat alle parameters van de dieselmotor te controleren zijn, het toerental van de dieselmotor is te regelen, hydraulische drukken van het hydraulische systeem zijn af te lezen, sensor input is te controleren, etc.
Verder is het mogelijk om, op basis van input signalen van sensoren, de aansturing van een bepaalde functie te beïnvloeden. Bijvoorbeeld kan hiermee worden ingesteld dat pas wanneer bij een sensor een bepaalde waarde is gehaald een andere functie wordt vrijgegeven, of beperkt wordt vrijgegeven. Verder kan de aansturing van hydraulische functies zeer precies geregeld worden zodat de installatie instinctief en gemakkelijk te bedienen is.

De programmering van dit systeem wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd waardoor het mogelijk is in te spelen op de specifieke wensen van de klanten. De mogelijkheden zijn legio.
We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van dit systeem en als u vragen heeft kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Ten slotte wensen wij Bouten Grondwatertechniek wederom vele succesvolle jaren met de nieuwe Combi 300.


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld