​Boxer 150 spoelboorinstallatie voor Belgische opdrachtgever Thermodrill

| Conrad leverde deze week een hagelnieuwe Boxer 150 spoelboorinstallatie af aan Thermodrill uit België. Deze machine wordt ingezet voor warmtewinning op grotere diepte, ook wel geothermie genoemd.

Thermodrill is een boorbedrijf dat is opgericht door de Belgische bedrijven Eco Heating en Geoservices, specialisten in warmtepompen. De organisatie koos voor een basis van de Boxer 150. Deze uiterst moderne installatie wordt volledig radiografisch bediend tijdens het boren en het rijden. Door zijn compacte afmetingen is hij goed te manoeuvreren en dus uitermate goed geschikt op moeilijk begaanbaar terrein en in kleinere omgevingen. En dat is exact wat nodig is voor Thermodrill.

Geoservices over aardwarmte
"99% van onze planeet is warmer dan 1000 °C en daarom wordt aardwarmte als een duurzame energiebron aanzien. De voorraad is tenslotte onuitputtelijk. De warmte komt voort uit de restwarmte wanneer de aarde ontstaan is en uit het natuurlijk verval van langlevende radioactieve isotopen. Als er sprake is van warmtewinning op een grotere diepte of bij een hogere temperatuur, spreekt men over geothermie in plaats van aardwarmte. De grootste toepassing is het verwarmen en koelen via een warmtepomp.

In Scandinavië, Duitsland en Oostenrijk wordt er volop genoten van de aanwezige aardwarmte en kent de warmtepomp als toepassing groot succes. Er circuleren cijfers dat er anno 2013 in die landen al meer dan 1.000.000 warmtepompen in bedrijf zijn."


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld