Steven van Mourik : Purchase Manager & Internal Project Manager

| Steven van Mourik is sinds 1 december 2016 Purchase Manager & Internal Project Manager bij Conrad Stanen. We vroegen hem tussen de bedrijven door de overall van het lijf.

Steven van Mourik is sinds 1 december 2016 Purchase Manager & Internal Project Manager bij Conrad Stanen. Een nieuwe functie in de organisatie, maar een rol die Steven door en door kent. Met zijn ervaring als werkvoorbereider, bedrijfsleider, verkoper en inkoper bij diverse productiebedrijven o.a. in de staalindustrie was hij de ideale man op het juiste moment.

De groei van Conrad Stanen vroeg om een nieuwe stap in de aansturing van en de controle op de projecten. De salesafdeling kan sinds de komst van Steven meer focussen op de verkoop en de begeleiding van de opdrachtgevers. De productie-afdeling hoeft zich niet meer druk te maken om de inkoop. Steven draagt zorg voor het tijdig leveren van alle onderdelen en hij bewaakt de levertijd van de nieuwe machines. Een zeer noodzakelijke en welkome rol dus.

Starten en meteen gas geven
“We zijn het eerste half jaar van 2017 erg druk geweest met nieuwe opdrachten, dus ik kon meteen vol aan de bak. Momenteel zien mijn dagen er nog redelijk hectisch uit, vooral omdat een aantal zaken samen komt. Het op de rit krijgen van een nieuwe werkwijze gaat nooit zonder slag of stoot. Er is altijd een aantal stevige drempels waar je met elkaar overheen moet. Dat is en blijft een prachtige uitdaging en eentje die past bij Conrad. Als je bedenkt dat de organisatie al meer dan 100 jaar bestaat, dan weet je dat we hindernissen kunnen nemen. Dat is wel bewezen.”

“Het is toch mooi om te weten dat we met Conrad op de hele aardbol aanwezig zijn.”

“Conrad levert al die jaren al prachtige machines die als uitstekend bekend staan in de internationale markt. De kwaliteitseisen zijn dan ook erg hoog. Voor de leveranciers en voor ons team. We hebben veel sterke en ervaren mensen die keihard voor elkaar willen werken. Dat is een geweldige basis, maar stilstaan kunnen we niet. Door het proces continu te optimaliseren, groeien we ieder jaar weer. We zijn hier altijd bezig met verbeteringen.”

Volle bak richting de toekomst
“Op dit moment zijn we naast de productie volop bezig met het invoeren van het nieuwe ERP pakket, wat naast de procesverbeteringen breed, moet leiden tot een optimale samenwerking tussen nieuwbouw, service & reparatie. Vanaf november kunnen we daarnaast gebruik maken van een gloednieuw Kardex magazijn wat gaat helpen het voorraadbeheer te verbeteren. Bovendien wordt er een gloednieuw tweede pand gebouwd achter het bestaande voor de constructie en verspaning. Bij Conrad ben ik in een compleet andere wereld gedoken. Het is veel breder en uitgebreider dan in mijn vorige functies. Ik ben en blijf dus ontzettend benieuwd naar de toekomst.”

“In mijn eerste half jaar hebben we een aantal prachtige machines kunnen afleveren. Het is altijd weer een genot om na de ontwerpfase en al het zware werk een compleet nieuw ontwikkelde machine op te leveren. Ik kan daar echt van genieten. De Boxer 200 van Henk van Tongeren was wel één van mijn favoriete projecten. Maar er zijn ook andere belangrijke zaken hoor. Naast het werk besteed ik heel graag al mijn tijd aan mijn gezin en aan het voetbal. Dat zijn echt m’n grootste passies! Over toekomst gesproken ..... .”


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld