ROBIN STAES | TECHNICAL ENGINEER

| Robin Staes is Technical Engineer bij Conrad Stanen en gaat op voor zijn 12,5 jarig jubileum. Zijn afdeling is verantwoordelijk voor het veilig, deugdelijk en slim automatiseren van de verticale boormachines van Conrad en de procossen eromheen.

Robin Staes is Techincal Engineer oftewel elektromonteur bij Conrad Stanen en gaat op voor zijn 12,5 jarig jubileum. Samen met zijn collega’s op de afdeling is hij verantwoordelijk voor het veilig, deugdelijk en slim automatiseren van de verticale boormachines van Conrad en de processen eromheen. Hij is dagelijks bezig met het ontwerp en de realisatie, inspectie en de aanpassingen van de elektra van de grondboorinstallaties en de diverse onderdelen. Hij houdt van de verbindingen, in alle opzichten.

“De diversiteit van het werk en het verbinden van al die afdelingen, specialisaties en onderdelen, dat vind ik iets bijzonders. Als je me vraagt hoe een typische dag voor mij eruit ziet, dan antwoord ik waarschijnlijk elke week wat anders. Maar veel tijd wordt gevuld met puzzelen en schetsen. Dat houdt in dat ik veel nadenk over de beste manier om zaken te verbinden en te vereenvoudigen en om die reden continu aan het ontwikkelen ben. Ik overleg regelmatig met collega’s en met andere specialisten en ik houd me bezig met de telefonische afhandeling van storingen.”

“In mijn rol bij Conrad draait alles om verbinding

en vooral de draad niet kwijtraken”


Verbindingen vindt Robin niet alleen in zijn eigen rol met de bedradingen, processen en collega’s, maar ook daarbuiten. De binding met klanten is groot. “Doordat we het allerbeste willen leveren, besteden we veel aandacht aan onze service. Als maatwerkspecialist zijn we één van de weinige partijen ter wereld en de enige in Nederland die kan helpen wanneer er iets niet goed loopt op locatie. We willen bij Conrad graag voorop lopen, daar zit ook echt onze kracht. Maar dat betekent ook dat je zo nu en dan op je bek gaat. Dat het tijd en geld kost als een oplossing minder goed werkt dan je had verwacht. Maar het houdt ook in dat je direct met een nieuwe, betere oplossing moet komen. Snel verbindingen maken dus, leren van je fouten en oplossen!”

Leren van specialisten buiten je eigen vakgebied
“Veel kennis halen we ook van buiten onze specifieke branche. We werken tenslotte in een niche-markt en daarbuiten gebeurt ontzettend veel. De afgelopen periode zijn we voornamelijk druk geweest met de optimalisatie van het engineeringsproces, dataloggen, een gps gebruiksvriendelijke interface en het Kardex magazijn. Zelf ben ik heel benieuwd naar de nieuwe CAN-bus mogelijkheden. Bij een controller area netwerk vindt traditioneel alle informatie in een machine plaats via twee kabels; een high en een low. Binnen enkele jaren kan dit allemaal draadloos.”

Hoe hij ervoor zorgt dat bij hemzelf geen draadje los komt te zitten? “Ik houd van die korte gesprekjes met collega’s, een beetje dollen en vooral van de woordgrappen. In de appgroep delen we niet alleen kennis, maar ook de geintjes. In het weekend mag ik naast het voetbal graag rustig aan doen, een biertje drinken en genieten met het gezin.” Als we het dan toch over belangrijke verbindingen hebben.


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld