PAUL ALMELOO | HEAD OF NEW BUILDS

| Binnen een innovatieve organisatie als Conrad Stanen verantwoordelijk zijn voor de nieuwbouw, dat betekent vooruitkijken, flexibel zijn en vooral heel veel schakelen. “Je moet je kop erbij houden.”

Paul Almeloo uit Ossenzijl is met zijn kale kop en positieve vibe een opvallende verschijning bij Conrad. Hij is zich altijd bewust van de mensen om zich heen, zoekt de interactie en roept regelmatig iets over de werkvloer. Sinds zijn start in september 2018 ervaren we deze fijne dynamiek in het team. Paul houdt wel van een geintje, maar hij wil de zaken vooral ook op orde hebben. Als Head of New Builds draagt hij zorg voor de productie en het testen van de nieuwe grondboormachines. In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn vrouw, kinderen en hond, in willekeurige volgorde. Mountainbiken is zijn sportieve uitlaatklep, maar dat schiet er de laatste tijd helaas nog wel eens bij in. En er staat nog een uitdaging in de schuur. Paul heeft twee antieke brommers, waarvan de DKW Hummel de Luxe nog moet worden gerestaureerd. Net als veel collega’s sleutelt ook hij graag in zijn vrije tijd.

Met machines bouwen en testen had Paul bovendien al de nodige ervaring. Met zijn diploma van ‘1e Monteur Landbouw’ onder zijn arm ging hij aan de slag als Servicemonteur bij Geesinknorba. De Geesinknorba Group is een van de toonaangevende bedrijven in de afvalbeheerindustrie. Deze internationale organisatie, ook uit Emmeloord, ontwerpt, levert en onderhoudt afvalbeheeroplossingen die de wereld een beetje duurzamer maken. De laatste tien jaar was Paul daar Internationaal Service Field Engineer. Een heel andere branche dus dan die waarin Conrad zich beweegt.

Zijn dagen zijn nu dan ook nog steeds extra druk. “Ik moet nog veel leren over deze branche en dat kost natuurlijk tijd. Wat vragen betreft kan ik altijd terecht bij mijn collega Marco Nijmeijer, onze Head of Workshop. Daar zit zo’n gigantische brok aan kennis. Daarnaast werk ik nauw samen met de afdeling Purchase, oftewel de werkvoorbereiding en natuurlijk de afdeling Engineering waar de machines worden ontworpen.”

Op de groei
“Conrad is een enorm dynamisch bedrijf. De laatste jaren nam het aantal opdrachten significant toe en werd mijn functie toegevoegd om met name de Head of Workshop te ontlasten. Tot aan dat moment waren nieuwbouw en service en het pand allemaal zijn verantwoordelijkheid. Dat werd teveel. Naast de groei in het aantal nieuw te bouwen machines namen ook de servicewerkzaamheden toe, er zijn inmiddels veel meer machines actief in het veld en dit zorgt 1-op-1 voor een groei in het personeelsbestand. We hebben in relatief korte tijd veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Dat betekent dat zaken als opleiden, teambuilding en procesmatig werken veel aandacht krijgen. Het is een enorme uitdaging om dit allemaal te stroomlijnen.”

“Uiteindelijk draait het zowel letterlijk als figuurlijk allemaal om de boorkop.”

“Conrad staat wat mij betreft voor vernieuwing, uitvinden en kwaliteit en daar heb ik in mijn werk dagelijks mee te maken. De kwaliteit van Conrad wordt gemaakt door de mensen. Het team is heel betrokken bij het product en wat ik mooi vind om te zien is dat men volhoudt als het een keer tegen zit. Zeker in het vinden van de juiste oplossing is dat van groot belang. Je moet houden van het puzzelen en opgeven is dan geen optie. Het ontwikkelen van maatwerk machines maakt procesmatig werken lastig, maar toch leggen we daar veel nadruk op. We willen de processen zo gestroomlijnd mogelijk laten verlopen, juist om het werk inzichtelijker te maken.”

Innovatie door de jaren heen
“Die procesoptimalisatie moet ook zorgen voor meer efficiëntie. We hebben de tijd nodig om innovatief te kunnen blijven. De organisatie is al meer dan 100 jaar actief in de markt en heeft altijd ingezet op vernieuwing. Afgelopen jaar brachten we onder andere het nieuwste model van de Conrad lijn, de Boxer 50 op de markt. Deze kleinste grondboorinstallatie leent zich goed voor het plaatsen van bemalingsfilters en is speciaal ontwikkelt als lichtgewicht installatie die eenvoudig vervoerd kan worden op een aanhangwagen. Je hebt dus geen groot rijbewijs nodig voor het transport. Op dit moment zijn we in nauwe samenwerking met Remon druk met de ontwikkeling van een hypermodern service voertuig. Deze machine gaat zorg dragen voor het zo efficiënt mogelijk afstorten van het boorgat. Het boorgat wordt hiermee compleet afgedicht middels klei en de grondlagen zijn dan helemaal afgesloten.

“Iedere nieuwe machine ontwikkelen is een geweldige uitdaging. Het eerste model waar aan ik mocht meebouwen staat me nog helder voor de geest: de Conrad Boxer 200 van de firma Nathan. Monteur Kim heeft me bij de hand genomen en alles geleerd. Deze man verstaat zijn vak. En ook al vind ik iedere compleet nieuwe machine prachtig om te maken, uiteindelijk draait het zowel letterlijk als figuurlijk allemaal om de boorkop in combinatie met de wisselklok. Dat is voor mij de essentie van een boorinstallatie.


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld