​Linda Klaster is HR Director | Head of Internal Processes

| We stellen graag de werknemers en afdelingen van Conrad aan je voor. Om je inzicht te geven in de processen en werkzaamheden, maar ook in de menselijke kant van onze business. In deze editie: Linda Klaster.

Linda Klaster is HR Director | Head of Internal Processes. Samen met Managing Director en partner Bram Muurlink stuurt ze de organisatie in Emmeloord én een huishouden met vier jonge kinderen aan. Dat betekent veel en snel schakelen. Linda focust bij Conrad op de processen, de administratie en het personeel. Ze zorgt, officieel sinds april 2009, voor de noodzakelijke ‘female touch’ binnen de typisch mannelijke cultuur. De communicatie, aandacht voor de mens en de uitstraling binnen en buiten het pand hebben dan ook haar speciale aandacht.

In de afgelopen jaren heeft Linda Conrad zich zien ontwikkelen tot een internationale organisatie. “Ik ben ontzettend trots op Bram, hij heeft ons product en bedrijf echt gebracht tot wat het nu is. En natuurlijk is ons team onmisbaar. Sommige collega’s zijn er al vanaf het begin bij. Specialisten die echt alles van de techniek van een boormachine weten en zichzelf steeds opnieuw weten uit te dagen. Die zich de afgelopen jaren met hart en ziel hebben ingezet. Die collega’s hebben we continu zien groeien en daar heb ik echt enorm veel respect voor.”

“Door de groei van Conrad zelf hebben we zo nu en dan natuurlijk ook nieuwe collega’s nodig. Deze mensen moeten zo snel mogelijk deel gaan uitmaken van het vaste team en van het proces. Het selecteren en begeleiden van de juiste kandidaten is dan essentieel. We werken elke dag keihard om alle processen binnen Conrad zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en om de installaties op tijd en foutloos af te leveren. Elke schakel moet dan optimaal presteren. Om die reden werken we graag met mensen uit ons directe netwerk en met lokale leveranciers.“

“Ondanks onze internationale dienstverlening werken we graag met lokale mensen en leveranciers.”


Het juiste klimaat scheppen

“Wil je innovatief zijn en blijven, dan moet je bovendien zorgen dat mensen de ruimte hebben om creatief te kunnen zijn. Dat ze fouten durven te maken. Dat is een prachtige uitdaging. Want aan het eind van de rit moeten er wel machines afgeleverd worden. Toch lukt het ons om altijd te blijven vernieuwen. We zijn in de loop van de tijd ook steeds meer technieken zelf gaan uitvoeren. Bijvoorbeeld het verspanen, waar we nu een compleet nieuwe hal voor hebben gebouwd. Die hal geeft meer ruimte voor verspaning en voor constructie, maar is ook gebouwd om de akoestische problemen in ons huidige pand te verbeteren. Ook met de interne verbouwing gaan we de akoestiek en interne processen verder verbeteren. Door o.a. onze hydrauliek en electrospecialisten een eigen, afgesloten ruimte te geven, kunnen zijn zich beter focussen op het werk. Daardoor gaat niet alleen de efficiency omhoog, ook het werkplezier neemt toe.”

“Dat werkplezier houd ik zelf ook door bezig te zijn met vernieuwingen, door steeds uitdagingen te zoeken in deze groeiende markt en met een groeiend bedrijf. Steeds als je denkt, nu zijn we op orde, moeten we weer een nieuwe stap zetten. Dat is best even wennen geweest. Zowel voor Conrad als voor mezelf. De afgelopen periode ben ik onder andere druk geweest met de implementatie van het nieuwe ERP-pakket, de overnames van twee concurrenten en de bouw van het nieuwe pand. Maar datzelfde geldt voor bijvoorbeeld Steven en Marco, allemaal op ons eigen gebied. Ook in de nabije toekomst verandert er veel. Ik ben benieuwd naar het installeren en functioneren van de nieuwe Kardex-kast die ons magazijn met kleine materialen gaat vervangen en naar de veranderingen in ons bestaande pand. We willen de zogenaamde “customer-journey” meer aandacht geven, zowel die van de klant, als die van de collega’s. Eén van de plannen is de realisatie van het Conrad café in de huidige kantine. Een plek die meer beleving mag uitstralen en beter past bij de sfeer van Conrad.”

Werk is werk en thuis is thuis
“Eigenlijk ben ik nooit zo bang geweest dat Bram en ik elkaar in de weg zouden gaan lopen, thuis of op het werk. Doordat we ons allebei op een ander vlak focusseren, ben je sowieso niet continu bij elkaar. Bram richt zich vooral op de techniek en het klantencontact en ik meer op de interne organisatie, administratie, personeel en processen. Zo heb je het toch enigszins gescheiden.

“Als parttimer val ik vaak midden in de dag. Dat is soms lastig, maar heeft ook voordelen. Het geeft me de mogelijkheid om met een helicopter-view naar de organisatie te kijken. Ik geniet ook echt van de persoonlijke gesprekken in de pauzes.

Natuurlijk zijn er ook veel momenten dat we wel samen moeten werken. Bijvoorbeeld bij gesprekken met de bank en het schrijven van de jaarplannen. Grote beslissingen nemen we vaak samen en ook de grote problemen bespreek je. Maar dat vind ik juist prettig. We vullen elkaar goed aan en dat werkt dan heel goed. Natuurlijk zijn we het ook wel eens niet met elkaar eens, maar dat nemen we nooit mee naar huis. Thuis wordt er zo min mogelijk over het werk gesproken en met vier kinderen en andere sociale verplichtingen heb je daar trouwens ook weinig tijd voor.”

Werken bij Conrad? Stuur je cv

Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld