LENNART HOOMOEDT IS CNC PRODUCTION ENGINEER

| We stellen graag de werknemers en afdelingen van Conrad aan je voor. Om je inzicht te geven in de processen en werkzaamheden, maar ook in de menselijke kant van onze business. In deze editie: Lennart Hoomoedt.

Lennart Hoomoedt werkt sinds 2012 als CNC Production Engineer bij Conrad Stanen. Zijn functie wordt ook wel als verspaner, draaier of frezer betiteld. Een zelfstandige rol in een organisatie waar hij trots op is. “Vanaf het eerste moment had ik een emotionele band met Conrad. Mijn voorganger, een jonge gozer, is door een auto-ongeluk om het leven gekomen. Ik bood mijn hulp aan en Bram en Linda vroegen me om vast voor Conrad te komen werken.”

Die directe, maar warme sfeer typeert de organisatie. “We werken inmiddels met een behoorlijke ploeg en soms gaat het anders dan dat we willen. Ik vind het belangrijk dat we kunnen grappen en grollen, maar ook dat we elkaar recht in de ogen kunnen aankijken. Dat we kunnen discussiëren, face to face. Ik houd van openheid en van pure mensen. Dat pure en die drang om het beste te doen miste ik ook bij de leraren op school vroeger. Na de Agrarische school, heb ik nog motorvoertuigentechniek gedaan, maar daarna was het klaar. Ik houd van het werken met mijn handen en werkte destijds als “Handige Harry” voor een horeca-ondernemer. Ik deed de verhuur van fietsen, boten en kano’s en nam de reparaties op me.”

“Van een keer keihard op je bek gaan in de praktijk, leer je meer

dan van een jaar in de schoolbanken.”

"Bij Michel Schijf Tuinbouwtechniek leerde ik uiteindelijk een vak. De heer Schijf gooide me voor de leeuwen en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. De quote hierboven is ook van hem. Ik kwam met ontzettend veel verschillende technieken in aanraking: het lassen van kasverwarmingen, het maken en installeren van irrigatiesystemen, meet- en regeltechniek en het klantspecifiek ontwerpen van werktuigen en machines. Ook privé was ik veel aan het knutselen, vooral voor de hengelsport. Ik had thuis zelfs al een draaibank en cnc-freesbank staan en heb zelfs nog mijn eigen machinebouwbedrijfje gehad. Op die manier leerde ik het vak, met vallen en opstaan. Ik heb alles zelf gedaan en geleerd en heb om die reden enorm hoge eisen als het gaat om de kwaliteit van onderdelen en machines."

De lat wordt steeds hoger gelegd
"En met die kwaliteit zit het bij Conrad wel goed. De lat voor de machines wordt continu op een hoger niveau gelegd. Dit betekent ook blijven innoveren. En daar houd ik van. Ik geef nooit op, ook al valt het soms vies tegen. Ik moet en zal een oplossing vinden voor een probleem. Niet lukken en niet willen, komen niet in mijn woordenboek voor. Minder lullen en meer doen! En dat betekent ook overwerken wanneer nodig, elkaar kritisch blijven aanspreken en samen zorgen voor een optimale machine. Samen zijn we tot heel veel in staat. Elke dag weer zijn er nieuwe uitdagingen en onvoorziene zaken. Snel schakelen en nieuwe oplossingen bedenken is dagelijkse kost in het maatwerk dat wij leveren. Zo staan me de boorinstallaties van de firma’s Sijben en Verhoeven die op vrachtwagens werden gemonteerd nog levendig bij en de kleine machine voor Geotechnix. Maar ook de verdelers voor de Total boorinstallaties, het 3D-gefreesde spruitstuk voor Rotink Motorsport en de ontwikkeling van de eerste ventielblokken in de boormasten waren bijzonder."

"Met onwikkelen komt ook investeren. En daar is in deze markt weer ruimte voor. Ik ben heel blij met het nieuwe pand voor constructie en verspaning, waar ik sinds kort mijn eigen kantoor heb en naast de bestaande installaties kan beschikken over enkele prachtige nieuwe machines. Zo werken we inmiddels met een Doosan Puma 4100 LM draaimachine met een beladingsrobot van Yaskawa die een gezamenlijk gewicht (2 producten) van 200 kg kan tillen. In de complete maakindustrie gaat het momenteel weer hard trouwens. Zo ben ik erg benieuwd naar de ontwikkeling van 3D printen van metaal. Vooralsnog zijn onze producten nog te groot, maar dat 3D-printen op grote schaal ook voor Conrad werkelijkheid wordt, daar twijfel ik niet aan."

Liefde voor het vak
"Als je liefde voor een vakgebied hebt, dan volg je alles, dan wil je elk detail weten. Als hengelsporter maak ik mijn eigen onverwoestbare spullen van rvs. Als ik niet in ‘the middle of nowhere’ karpers aan het vangen ben, dan ben ik daar mee bezig. Of met de autocross. Conrad sponsort team Klaster bij het Nederlands kampioenschap en dus zijn we regelmatig aanwezig bij de wedstrijden. We sleutelen aan de Kever en af en toe ontwikkelen we gezamenlijk nieuwe onderdelen. Eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. De waarde daarvan zou ik graag doorgeven aan mijn zoons van 13 en 15."


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld