HOT & COLD NEWS | INNOVATIES IN AARDWARMTE

| Conrad heeft zich in de afgelopen decennia gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor aardwarmteboringen. Aardwarmte draagt bij aan onze energie-onafhankelijkheid en het verduurzamen van onze warmtevraag. Niet geheel onbelangrijk dus.

Wat is aardwarmte eigenlijk?
Aardwarmte gebruiken we o.a. om gebouwen en woningen te verwarmen, maar ook om te koelen en voor het opwekken van elektriciteit. We moeten deze warmte echter wel eerst aanboren. En daar komt Conrad om de hoek kijken. Wij bouwen de grondboorinstallaties die het mogelijk maken aardwarmte of bodemenergie aan te boren en te gebruiken.

Hydraulisch uitschuifbare uithouder met lier
Bij het plaatsen of inbrengen van warmtelussen (collectoren) wordt een gewicht gebruikt. Dit zorgt voor een eenvoudige en precieze plaatsing. Het nadeel; het gewicht bleef achter in het boorgat. Met de hydraulisch bedienbare en telescopisch uitschuifbare uithouder met lier halen we het gewicht na plaatsing weer omhoog. Zo zijn we bewuster bezig met de bodem en onze aarde en besparen we bovendien op materiaal. Het gewicht kan keer op keer worden gebruikt. Tel uit je winst als je dagelijks met meerdere machines boort.

Deze telescopisch uitschuifbare uithouder maakt het mogelijk het gewicht voor het inbrengen van een collector eenvoudig te manoeuvreren. De hydraulische lier hebben we op het "schuivende" deel van de uithouder gemonteerd. De uithouder met lier is op een draaikranslager, met hydraulische aandrijving en hydraulische draaiende doorvoer geplaatst, waardoor deze 270° kan roteren. De aandrijving voor het roteren is met een rem uitgevoerd. Via de afstandsbediening heb je daar als boormeester volledige controle over

  • hulplierbedrijf, Max. trekkracht 500 daN, 250 meter kabel Ø8 mm
  • telescopeer beweging, slag 700 mm
  • rotatierichting en positie

* Deze oplossing is in overleg ook te realiseren op bestaande installaties.

Video Conrad & innovatie

Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld