Henk Van Tongeren Bronbemaling al meer dan 50 jaar klant bij Conrad

| Guido van Tongeren vertelt in het magazine BouwendNL over de bijzondere band met Conrad Stanen. De eerste boormachine die Henk van Tongeren Bronbemaling kocht staat nu voor de deur te pronken. De nieuwste installatie is net bij Conrad aangeschaft.

Een prachtig artikel in het september nummer van het magazine BouwendNL, het ledemagazine van Bouwend Nederland. Guido van Tongeren, de huidige directeur van Henk van Tongeren Bronbemaling vertelt over zijn bijzondere band met de boormachines van Conrad. We zijn ontzettend trots dat we al meer dan 50 jaar aan Van Tongeren mogen leveren.

Tekst BouwendNL | Bijzondere band : de cirkel is rond

Henk van Tongeren Bronbemaling heeft nog steeds één van haar eerste hydraulische boormachines in bezit. Het opgeknapte apparaat fungeert nu als eyecatcher voor het bedrijfspand aan de Zwaansprengweg. Over een bijzondere band met een boor.

Guido van Tongeren is de derde generatie die aan de onderneming leiding geeft. “Mijn opa is in 1949 met het bedrijf begonnen. Zijn vader had ook een loodgietersbedrijf dat op de Veluwe actief was met het maken van boringen. Hij is klein begonnen met het boren van putten voor particulieren. Het in Apeldoorn gevestigde bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere landelijke spelers op het gebied van grondwatertechniek.”

"De cirkel is in die zin rond dat het bedrijf onlangs een nieuwe boormachine bij Conrad Stanen heeft besteld."

Noviteit
“Mijn opa zag, ondanks de lage loonkosten en de relatief dure materieelkosten, de kansen die mechanisatie in de toekomst zou gaan bieden. Mechanische boormachines waren toen een zeldzame noviteit. Maar daarmee kon al wel vijf tot zes keer sneller gewerkt worden dan met handmatig materieel. Deze machine is door ons gebruikt overgenomen van een boorbedrijf uit het westen van het land. De bouwer is Conrad-Stork, dat tegenwoordig vanuit Emmeloord opereert onder de naam Conrad Stanen. Wij weten niet precies hoe oud de machine is, maar wij kunnen ervan uitgaan dat hij minstens vijftig jaar oud is. Ik weet uit verhalen dat men veertig jaar geleden angst had om ook bij olielekkage, zo’n hydraulisch apparaat te demonteren, omdat niemand zeker was dat hij hem ook weer in elkaar kon zetten.”


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld