Hendrik Otten | Sales Engineer & Account Manager

| We stellen graag de werknemers en afdelingen van Conrad aan je voor. Om je inzicht te geven in de processen en werkzaamheden, maar ook in de menselijke kant van onze business. In deze editie: Hendrik Otten.

Hendrik Otten is Sales Engineer | Account Manager, maar begon in 2004 als monteur bij Conrad Stanen. De afgelopen jaren was hij de spil tussen verkoop, design en productie, naast Managing Director Bram Muurlink. Met zijn opleiding en ervaring in de techniek kan hij snel schakelen tussen de wensen van de klant en de specialisten op de vloer. Nu de rol van Purchase Manager is gecreëerd is er meer focus op de begeleiding van de klanten. En dat was essentieel volgens Otten.

“Na een aantal jaren op de techniek wilde ik mijn horizon verbreden en ben ik met de steun van Linda en Bram overgestapt naar de commercie. We wilden groeien, uitbreiden en nog internationaler opereren. En dan is een salesafdeling noodzakelijk. Ik vond het een geweldige uitdaging om deze vorm te geven en dat is het eigenlijk nog. De eerste periode was lastig en was ik op zoek naar de balans tussen binnen zijn, offertes maken en bij de klanten. Inmiddels heb ik daar een beter gevoel bij. Met de groeiende portfolio is het hard aanpakken en blijft balans houden een uitdaging”, aldus Otten.

Starten met een bak koffie in de werkplaats
Hendrik start ‘s ochtends rond 8 nog altijd met een bak koffie en een rondje door de werkplaats. Hier hoort hij direct van de specialisten wat de status is van de nieuwe machines en van de service en reparaties. Je hoeft hem niet veel uit te leggen, de basiskennis is nog altijd meer dan aanwezig. Toch gaat de ontwikkeling van de techniek hard. “Wanneer je er niet dagelijks in zit, dan verlies je zonder bijscholing langzaam aan de aansluiting”, benadrukt Hendrik. “In mijn rol is het essentieel dat ik op de hoogte ben en blijf. Je verkoopt bij Conrad geen standaard product, maar maatwerk tot in de kleinste details.”

“Met de groei in Conrad machines en de overname van Kefdrill en Wizard groeit ook de continue behoefte aan service en onderhoud.”

“Afgelopen jaar leverden we meer dan de helft meer boorinstallaties af dan in 2015 en namen we twee concurrenten over. De druk ligt dus niet alleen op de verkoop, maar ook op onderhoud en service. Het aantal bestaande klanten met een Conrad machine wordt steeds groter en dus groeit ook het aantal installaties dat we in onderhoud hebben. Zeker met de overname van Kefdrill en en Wizard is het aantal actieve boorinstallaties groter dan ooit. De controle op inkoop, productie en projectbegeleiding ligt nu bij collega Steven van Mourik, dat scheelt me een hoop tijd.”

Sales en marketing meer geïntegreerd
“Een ander onderdeel van mijn taken dat is opgepakt door een specialist is de marketing. Samen met Bernard Klaassen bespreek ik nu de communicatie richting klanten via de off- en online media kanalen. In 2016 hebben we een compleet nieuwe huisstijl doorgevoerd inclusief website, nieuwsbrief en een social mediastrategie. Ik merk dat de binding met klanten door een actieve marketingaanpak versterkt. Via de nieuwsbrief en social mediakanalen houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen binnen en rondom Conrad. Dat helpt het account management natuurlijk enorm.”

“Ook in de aanpak van de beurzen en de eindejaars activaties werken we nauw samen. En we werken steeds meer toe naar een gezamenlijke rapportage naar het management. Dat samenwerken staat per definitie centraal binnen de organisatie. Juist daar haal je die noodzakelijke balans vandaan, daarin excelleren we. Ik vind het mooi om tussen die afdelingen te bewegen, m’n opdrachtgevers te kunnen helpen met oprecht, gedegen en accuraat advies. Snelheid wordt steeds belangrijker. En eerlijk is eerlijk, snel schakelen is niet alleen in het werk een heerlijke uitdaging.

Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld