​HARRY SCHOEMAKER: ENGINEERING, WAAR INNOVATIE VORM KRIJGT

| Een jaar onderweg! Harry Schoemaker is sinds januari 2019 verantwoordelijk voor de afdeling Engineering bij Conrad. Het is zaak om kritisch te blijven op het werk dat we leveren, de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen en te blijven innoveren.

De afdeling engineering is een wezenlijke in de bedrijfsvoering, zeker wanneer je zoals Conrad grondboorinstallaties op maat ontwikkelt. Hoewel productlijnen als de Boxer-serie, de KD-serie en de SBM-machines overeenkomsten vertonen, wordt iedere machine opnieuw ontworpen volgens de specifieke eisen van onze opdrachtgevers. Het onderstel, de boorkop, de motor en de mast worden allemaal custom geleverd.

Engineering is verantwoordelijk voor het uitwerken van alle klant-specifieke projecten, zodat de juiste onderdelen besteld kunnen worden en de machine kan worden opgebouwd. Bij deze verantwoordelijkheid hoort ook het onderhoud van de tekeningen en engineeringsdocumenten van het bestaande productportfolio. Hiernaast houdt het team van Harry zich bezig met het (door)ontwikkelen en de engineering van nieuwe machines waar de markt (sales) behoefte aan heeft. We denken mee met onze klanten inzake het boorproces en vele secundaire processen. Hier krijgen nieuwe ideeën handen en voeten. Hier krijgt innovatie vorm.

Harry Schoemaker is sinds januari 2019 verantwoordelijk voor de afdeling Engineering bij Conrad. Na de MTS-wtb, HTS fijnmechanische werktuigbouw en studie bedrijfskunde startte hij bij Stork dieselmotoren in Zwolle als Research Engineer. Je kunt dus zeggen dat hij al even aan de historie van Conrad heeft gesnuffeld. Harry deed ervaring op bij NLR als constructeur en groeide in de machinebouw door naar projectleider en teamleider engineering. In die periode ontwikkelde hij zijn kennis en ervaring op het gebied van management & organisatie. De twaalf jaar voor Conrad werkte hij bij een Amerikaans bedrijf in de medische apparatenbouw, o.a. voor het inrichten van operatiekamers. Harry weet als geen ander wat er van de afdeling engineering wordt verwacht.

Conrad is de laatste jaren snel gegroeid. We zijn dus veel bezig met het optimaliseren van onze processen. Tegelijkertijd staan we voor het leveren van kwaliteitsmachines, degelijk en betrouwbaar. Installaties die voldoen aan de vereiste regelgeving, gebouwd en uitgerust met techniek volgens de modernste technieken. We willen onze klanten bovendien zo snel mogelijk van dienst zijn, hetzij met een nieuwe installatie, hetzij met problemen in het veld. We zijn ons ervan bewust dat wat we bouwen voor de opdrachtgevers, goed en veilig moet zijn. De eisen en wensen zijn echter dynamisch en veranderen continu.

“Het is zaak om kritisch te blijven op het werk dat we leveren, de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen en te blijven innoveren. Dat maakt engineering natuurlijk een prachtig vak.”

“Mijn functie maakt dat ik betrokken ben bij heel veel lopende zaken. Gedurende een dag komen er veel verschillende vragen op me af. Dat betekent constant schakelen en nadenken over hoe bepaalde zaken of werkzaamheden in de juiste banen worden geleid. Ik heb met heel veel mensen en afdelingen te maken. En dat ligt me. Het hebben van een helicopterview vind ik belangrijk. Met de afdelingen sales, nieuwbouw, service, constructie en verspaning heb ik het meeste te maken, maar dan heb je bijna heel Conrad wel benoemd.”

“Een ontwikkeling die op dit moment speelt is, hoe boorgaten het beste kunnen worden afgevuld en hoe dit proces geoptimaliseerd kan worden. Een andere ontwikkeling is 2050: van het gas af, geen gebruik meer van fossiele brandstoffen. Aardwarmte zal meer worden toegepast en zal letterlijk en figuurlijk economischer aangeboord en geëxploiteerd moeten gaan worden. Ondanks dat ik een motorenman ben en van alles hou waar een verbrandingsmotor in zit, sta ik wel achter het 2050-standpunt. De wereld zal sterk veranderen en ook Conrad zal hierin mee moeten gaan. Ook wij moeten nadenken over alternatieve aandrijftechnieken, anders dan een verbrandinsgmotor. Natuurlijk denken wij hier al lang over na. Sterker nog, we zijn al met meerdere projecten gestart. Ik ben benieuwd wat al deze ontwikkelingen ons gaan brengen.”

“Er is nog zoveel mogelijk en met de kennis die we in huis hebben, kunnen we daadwerkelijk iets toevoegen in de wereld. Met Conrad hebben we die invloed internationaal gezien. Ik heb privé en voor mijn werk redelijk wat gereisd en heb dus behoorlijk wat van de wereld gezien. Indonesië, Dubai, Oman, Amerika en natuurlijk heel wat Europese landen. In Indonesië en dan speciaal midden in het oerwoud in Kalimantan (Borneo), daar zou ik nog wel eens een machine willen afleveren.”

“Mijn vakanties breng ik het liefste door hoog in de bergen, samen met mijn gezin. We maken dan lange afstandswandelingen naar afgelegen berghutten. En ook al komt er geen motor bij kijken, canyoning is mijn passie. De motor gebruik ik wel regelmatig ind e zomerperiode. Een paar keer per week voor woon-werkverkeer en één keer per jaar maak ik een lange afstandsrit. In Nederland ben ik vaak te vinden op motorevents. Ik bezoek regelmatig een treffen, meeting of feestje en daar ontmoet ik geestverwanten. Die sfeer is geweldig. Net als bij Conrad trouwens. Iedereen werkt hard, is van goede wil en bereid om met het bedrijf mee te veranderen. Ik hoop dat we dit kunnen volhouden, samen de schouders eronder en de wereld een beetje beter maken.”


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld