GRONDIGE AANPAK NIEUWBOUWPLANNEN

| Ondanks de huidige situatie in de wereld blijven we graag vooruit kijken. Conrad draait op volle toeren en we hebben dan ook besloten onze werkruimte uit te breiden. Afgelopen weken startten we met de aanleg van een opslag- en parkeerterrein.

STILSTAAN IS GEEN OPTIE

Het ziet er een beetje uit als landje veroveren aan de Escudo in Emmeloord. Naast de panden van de overburen is Conrad gestart met de realisatie van een groot opslag- en parkeerterrein van ruim 5.000 m2. "Deze stap past in een groter plan om de productiecapaciteit te kunnen vergroten", vertelt Linda Klaster, HR Director & Head of Internal Processes. "De afgelopen jaren zijn we stevig gegroeid, zowel in productie, service & onderhoud als in personeel. Inmiddels zijn we met meer dan veertig werknemers, twee keer zoveel als vijf jaar geleden. In de tussentijd hebben we al een hal geplaatst voor Constructie en Verspaning, maar we hebben simpelweg meer ruimte nodig."

Door de tijd heen merk je dat de wensen en eisen aan je pand veranderen. Toen we hier in maart 2011 introkken was alles nieuw en waren we natuurlijk enorm trots. En hoewel we nog steeds heel blij zijn met de plek, is het duidelijk dat het niet meer helemaal voldoet aan de huidige tijd. Alhoewel de coronacrisis voor veel bedrijfstakken desastreus is, gaat het in de bouw en geothermie stevig door. De wereldbevolking groeit, nieuwe woningen zijn essentieel en daarbij worden duurzame oplossingen, waarbij aardwarmte wordt ingezet, door de overheden gestimuleerd. Bovendien weten internationaal steeds meer bedrijven ons te vinden. We produceerden afgelopen jaar meer dan twee maal zoveel machines als in 2016 en zijn nu al bezig met de planning voor de zomer van 2021."

BOUWEN AAN DE TOEKOMST

"We willen heel graag blijven voldoen aan de wensen van onze opdrachtgevers, want ook zij moeten veelal snel schakelen. De voorbereiding van grote projecten kost veel tijd, maar als er eenmaal een klap met de hamer op het plan is gegeven, dan moeten ze aan de slag. Daar willen wij ons steentje aan blijven bijdragen. Voor het komende jaar hebben we een aantal uitdagingen geformuleerd en daar is de nieuwbouw en uitbreiding een belangrijk onderdeel van. Ons pand aan de Escudo 21 wordt in de breedte met een meter of 35 uitgebouwd specifiek voor Service & Onderhoud. We intensiveren, onder leiding van Service Coördinator Marco Nijmeijer het structureel ontzorgen van onze cliënten door onder andere zwaarder in te zetten op de onderhoudscontracten en een Haal & Breng Service. Met de groei van het aantal operationele machines is een jaarplanning noodzaak. Door de schaalgrootte behouden we bovendien de benodigde flexibiliteit om bij calamiteiten de noodzakelijke actie te kunnen ondernemen."

In de nieuwe hal wordt tevens veel extra ruimte gereserveerd voor het magazijn. Alles op één plek dus. Dit levert direct meer overzicht en efficientere processen op. Tegelijkertijd worden intern een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo komen er extra kantoren en een vergaderruimte bij en wordt de kantine aanzienlijk vergroot en uitgerust met een bar en een terras aan de voorzijde. Zowel voor het personeel als voor leveranciers en klanten is ons pand volgend jaar klaar voor minimaal de komende vijf jaar. Maar de eerste stappen zijn nu de opslag en de parkeerruimte. Wij zijn blij dat we deze kunnen maken met onze partners Gert-Jan Dolstra, Jan van der Vegt, Lars Vink en Johan Bron."

* In de komende periode nemen we je graag mee in de realisatie van alle plannen.


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld