GERDJAN VISSER, HEAD OF LOGISTICS MET EEN MISSIE

| Ook voor een Logistiek Manager zijn de werkdagen bij Conrad op zijn minst divers te noemen. “Geen dag is hetzelfde in het magazijn. Aan het woord is Gerdjan Visser, Head of Logistics en een man met een missie.

Gerdjan Visser is sinds 1 januari 2019 verantwoordelijk voor de logistiek bij Conrad Stanen en tussen de bedrijven door keihard bezig met procesoptimalisatie, digitalisering, barcode scanning en order gestuurd werken. Een "pauzeknop" heeft hij eigenlijk niet. Toch oogt hij allerminst gestresst. Met zijn nuchtere kijk op zaken en al die jaren ervaring straalt hij rust uit. En dat is in de dynamiek van Conrad geen sinecure.

Ook voor een Logistiek Manager zijn de werkdagen bij Conrad op zijn minst divers te noemen. “Geen dag is hetzelfde in het magazijn. Mijn afdeling is in eerste instantie verantwoordelijk voor het logistieke proces. Hiernaast verzorgen we de inkoop van de werkvoorraad, sturen we transporteurs aan en regelen we zo efficiënt mogelijk eigen vervoer bij spoedzaken. Maar er is veel meer. We hebben geen vaste structuur in het werk en worden vooral geleid door te reageren op de vragen van zowel inkoop, nieuwbouw en service.” De logistiek heeft een dienstbare functie, maar dat betekent niet dat er niet naar de toekomst wordt gekeken.

“We zijn ook op Logistiek hard bezig met het aanbrengen van structuur. Tussen de dagelijkse werkzaamheden door werken we met elkaar aan het verbeteren van het het logistieke proces. We rangschikken alle verschillende artikelen en leggen deze op vaste locaties. Onze Kardex kast, het magazijnsysteem dat we sinds 2018 operationeel hebben, vervult een belangrijke rol in het magazijn. We zijn hierdoor anders gaan werken, vooral overzichtelijker. We zijn nu volop bezig met het zoeken naar de ideale inrichting. Het systeem moet in de toekomst nog meer voor ons gaan werken. Vooral de ergonomie is door deze manier van opslag verbeterd. Bovendien liggen de goederen veiliger en stofvrij opgeslagen. De uiteindelijke missie is de levertijd van de installaties zo veel mogelijk reduceren.”

“Een andere verbeterslag die we aan het maken zijn is barcode scanning. Het aantal fouten dat we maken willen we hiermee reduceren en de snelheid van werken aanzienlijk laten toenemen. Bovendien zal het door deze aanpak overzichtelijker worden waar al het onderhanden werk is verzameld. Voor de samenwerking met de andere afdelingen zijn dit essentiële punten. We hebben natuurlijk veel te maken met de afdelingen Inkoop van Steven van Mourik, Verkoop, Nieuwbouw en de Service afdeling, maar Logistiek raakt bijvoorbeeld ook de Crediteurenafdeling en de Marketing. Het overzicht bewaren, dat is de grootste uitdaging.”

"Ik kan hier alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan kwijt.”


Dat laatste heeft Gerdjan wel meegekregen in zijn loopbaan. “De langste opleiding die ik heb afgerond is Magazijn Management. Daarnaast heb ik diverse vervolgopleidingen gevolgd zoals ‘Magazijn optimalisatie, Leiden of Lijden’ en vele trainingen op het gebied van logistiek management en leidinggeven, VCA Vol, BHV, e.t.c. Mijn ervaring in de logistiek heb ik opgedaan bij de firma S.M.T., (voorheen Kuiken) importeur van Volvo en Sennebogen grondverzet en Overslagmachines. Hier heb ik drieëntwintig jaar gewerkt, waarvan de laatste vijftien jaar als Magazijnchef. Ik stuurde een team aan van ongeveer dertien personen en enkele stagiairs. En hoewel mijn afdeling bij Conrad op dit moment nog aanzienlijk kleiner is, vind ik het werk erg uitdagend. Ik kan hier alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan kwijt.”

“Conrad staat in mijn beleving voor een zo goed mogelijk product leveren aan de klant. Daarnaast merk ik dat de directie graag een goede werkgever wil zijn voor het personeel. de mensen kennen elkaar hier goed, vanuit de directe omgeving, of omdat ze al jarenlang samenwerken. Dat maakt de verbinding onderling sterk en de communicatie een stuk eenvoudiger. Die cohesie zie je ook terug in het contact met de klant. Onze grootste kracht is in mijn ogen het continu inspelen op de wensen van de klant. We hebben geen kant en klare producten staan. Iedere machine is uniek en dat betekent dat we altijd paraat staan. Ook bij problemen of storingen.”

“Dat altijd paraat staan, kan eigenlijk niet. Toch ontspan ik me te weinig in de pauzes. Ik kijk te vaak op mijn mail via de telefoon of er nog zaken zijn waar ik iets mee moet doen. In de avonden en in het weekend ben ik er beter in. Ik zoek mijn ontspanning onder andere in het bowlen in competitieverband en ik speel regelmatig toernooien. Verder ga ik wekelijks naar de sportschool, fiets ik graag samen met mijn vrouw en ga ik er in de zomer vaak op uit met de camper. Fietsen en wandelingen maken, dat is dan de missie.”


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld