EEN BLIK IN HET VERLEDEN

| De vormgeving, de teksten en de pioniersgeest doen denken aan stripboeken uit de jaren 50 en zijn voer voor herinneringen aan lang vervlogen tijden. Het archief van Conrad is een enorme bron van kennis en ervaringen. En soms wil je dat gewoon even delen.

Over de Conrad Banka-boor
De Conrad Banka handboor in zijn oorspronkelijke vorm is uitgevonden door dhr. G.-E. Akkeringa, mijningenieur. Deze boor werd voor het eerst gebruikt in 1858 voor prospectiewerkzaamheden in de alluvia-afzettingen of "Tin Fields" van de Nederlandse regering op het eiland Banka, Nederlands-Indiƫ. Aan dit eiland dankt de boor zijn naam. Hieronder een tekst uit de toenmalige brochure

"Het eiland van Banka was in die tijd bijna volledig afgesloten van de rest van de wereld wat de gunstige ontwikkeling van tinafzettingen lange tijd vertraagde. Het gebruik van de Banka-boor was voor vele jaren beperkt tot dit kleine gebied. Eenmaal ingevoerd op de tinvelden van het naburige eiland Billiton, werd het al snel het exclusief gebruikte instrument voor prospectie.

In 1903 brachten de Nederlandse mijnbouwingenieurs het prototype naar Nederlands-Guyana en bewezen het nut ervan bij het verkennen van de goudafzettingen in de Lawa-regio. Vanaf die tijd werd de Banka-boor algemeen bekend en ongeveer twee jaar later had het de gunst van Propectors en Mining Engineers in alle delen van de wereld volledig veiliggesteld.

Als een weerspiegeling van de ruime ervaring die is opgedaan tijdens de log-tijd dat we de Banka Drill hebben vervaardigd en de vele waardevolle suggesties die ons door daadwerkelijke gebruikers hebben bereikt, hebben we de originele oefening voortdurend verbeterd, zodat we ze vandaag de dag zonder enige aarzeling kunnen aanbevelen voor het boren van gaten tot 150 voet en meer.

De prachtige resultaten verkregen met de Banka Drill en de reputatie die hij heeft verdiend, hebben ertoe geleid dat de boor werd nagebootst in heel Europa en Amerika. Sommige bedrijven hebben zelfs de illustraties uit onze catalogi gekopieerd. We willen echter stellen dat we de enige fabrikant zijn van de echte Banka Drill, die gedurende een periode van bijna 75 jaar een reputatie heeft opgebouwd met de hoogste standaard in alle delen van de wereld."


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld