​DE FOCUS OP METERS MAKEN

| Terwijl steeds meer branches weer vaart kunnen maken, zijn wij al een tijdje op snelheid. Niet in de laatste plaats door onze leveranciers. Een aantal partners zetten we de komende tijd graag in het zonnetje. Vandaag: VTS Track Solutions.

Think global, act local. Bij Conrad houden wij ervan. Toch werken we zo nu en dan met leveranciers die wat verder van huis zitten. Een rit naar Maarheeze zat er vandaag niet in. Aan de lijn is Mark van Rijssel, Sales Manager bij VTS Track Solutions. Deze commerciant met een kloppend hart voor de techniek neemt me mee in de wereld van de rupsbanden.

VTS Track Solutions is een Nederlandse organisatie die in 2009 is voortgekomen vanuit de Verhoeven Groep, leverancier van grondverzetmachines, klantspecifieke onderwagens, aandrijvingen en powerpacks in Europa. Met zes man startte VTS onder de vleugels van het moederbedrijf, om uit te groeien tot een innovatie specialist in rupsonderstellen, oftewel rupsmobiele oplossingen. VTS ontwerpt, produceert en onderhoudt rupsonderstellen en powerpacks van opdrachtgevers over de hele wereld. Klanten kunnen er ook terecht voor aanpassingen, en reparaties van eindaandrijvingen en rijmotoren.

CONTINU STAPPEN ZETTEN
Inmiddels is de organisatie veertig man sterk en worden er jaarlijks 400 tot 500 specialistische rupsen afgeleverd. De verhuizing naar de oude lasserij waar VTS nu gevestigd is, heeft veel mogelijkheden geboden. De infrastructuur was al voor een groot deel aanwezig.“Eigenlijk zijn we vanaf de eerste plannen in 2015 continu gegroeid in onze rol”, zegt Van Rijssel. “Het is een kwestie van steeds doorontwikkelen en durven investeren. Veel van het succes zit in het optimaliseren van processen door logisch na te denken en automatisering pragmatisch in te zetten. Zowel in de inkoop, de tekenkamer als in het productieproces hebben we in al die jaren grote stappen kunnen zetten.”


VTS biedt een breed scala aan standaard rupsonderstellen, zowel rubberen tracks als die van staal. Maar ook maatwerk levert een belangrijke bijdrage, denk bijvoorbeeld aan de zelfrijdende onderstellen met aandrijfmotor of de volledig elektrische edities. “In deze laatste categorie zijn we doorlopend aan het innoveren en hebben we regelmatig de wereldwijde primeur. Met name in het stedelijk werk is de elektrificering van groot belang. Veel van de machines die worden uitgerust met onze rupsonderstellen zijn zwaar en de ruimte in de steden is beperkt. Oplossingen kosten dan het nodige denkwerk. Juist die combinatie van repeterende opdrachten en de speciale orders, maakt het werk continu uitdagend. Met innovatieve technologieën en applicaties, zoals 3D CAD en Finite Elements en de brede expertise en ervaring van onze engineers, kunnen we de kwaliteit die opdrachtgevers van ons verwachten blijvend garanderen.”

“ZICHTBAAR ZIJN IS OP HET INTERNATIONALE TERREIN VAN CRUCIAAL BELANG”

Naast de rupsbanden en - onderstellen heeft VTS Track Solutions zich gespecialiseerd in het leveren van alternatieve OEM aandrijvingen of rijmotoren voor de meeste merken rupskranen en rupsvoertuigen. Net als bij Conrad is er veel aandacht voor de marketing, met name de online vindbaarheid, geweest en is de verkoopafdeling vooral dienend aan de vraag. “We gaan voor de lange-termijn-relatie en dat betekent dat we veel aandacht besteden aan het contact, benadrukt Mark. Dan moet je ook keuzes maken in welke projecten je wel en niet kunt oppakken. We willen daarnaast nog vaker fysiek bij de klant aanwezig zijn, maar we maken niet snel zomaar een afspraak. Iedereen is druk en we willen natuurlijk van toegevoegde waarde zijn. De complexere aanvragen vergen bovendien meer tijd en die willen we graag vrij blijven maken. We zijn dan ook druk bezig met de uitbreiding van het salesteam.

MAATWERK & INNOVATIE
Conrad en VTS vinden elkaar in de innovatieve kracht van de organisatie, het optimaliseren en automatiseren van processen en het leveren van maatwerk. Daar gaat veel aandacht naartoe. Tijdens de groei zijn we elkaar blijven vinden en is de samenwerking geïntensiveerd over de jaren heen. En ook al zitten we een aantal kilometers uit elkaar. We maken graag samen meters.


Terug naar het overzicht
Innovation in drilling equipment

Conrad Stanen B.V.

Adres Escudo 21
8305 BM Emmeloord, NL
Telefoon +31 (0)527 69 71 96
E-mail info@conrad-stanen.nl
Alle contactgegevens

Bel mij terug

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring.

* Verplicht veld